Kuinka viilentää kuuma asunto? – Testaa nämä vinkit!

Kaikki meistä tietävät, että kesällä asunto kuumenee helposti. Asunnon viilennys taas voi olla vaikeampi prosessi. Ohessa on muutamia vinkkejä, kuinka viilentää kuuma asunto kesäpäivänä. 

Ovet ja ikkunat kiinni päivällä 

Kuuma asunto vaivaa monia kesällä. Voisi luulla, että tuulettaminen kesäpäivänä viilentäisi asuntoa parhaiten, mutta todellisuudessa se vain lisää huoneen lämpötilaa. On siis tärkeää pitää ovet ja ikkunat kiinni kovimpien lämpötilojen aikana. Kun ilma ulkona on tarpeeksi viilentynyt, voit tuulettaa asuntoa. Huomioi kuitenkin, että avaat ikkunan varjon puolelta. 

Verhot ja sälekaihtimet kiinni

Aurinko pääsee lämmittämään huonetta eniten ikkunoiden kautta. Parhaiten estät auringon pääsyn sisälle, kun suljet ikkunoiden sälekaihtimet. Kiinnitä huomiota siihen, kummin päin säleet ovat. Kaihtimien täytyisi osoittaa valoa vastaan, eli kupera puoli olisi silloin ulospäin kääntynyt. Myös verhot estävät valon pääsyä sisälle, joten vedä nekin ikkunan eteen. 

Vältä sähkölaitteiden käyttöä

Sähkölaitteet tuottavat lämpöä ja kuumentavat kotia entisestään. On siis tärkeää sammuttaa kaikki käyttämättömät sähkölaitteet. Etenkin uunin ja saunan käyttö kuumentavat asuntoa huomattavasti. Myös pyykkien kuivaaminen kuivausrummussa nostaa asunnon lämpötilaa, joten suosi vaatteiden kuivausta telineellä. 

Tuulettimien käyttö kuumassa asunnossa

Tuuletin viilentää asuntoa hyvin, kun se laitetaan puhaltamaan oikeaan paikkaan. Illalla, kun ilma on viilentynyt, laita tuuletin puhaltamaan ikkunan eteen. Näin tuuletin vie lämmintä ilmaa ulos ja tuo viileämpää ilmaa sisälle. 

Kesällä kuluu paljon sähköä tuulettimiin ja sähkögrilleihin. Käy lukemassa meidän sähkönsäästövinkeistä täältä.

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.