Näin vaikutat sähkölaskusi loppusummaan

Sähkön hinta ja nousevat kustannukset ovat puhuttaneet suomalaisten keskuudessa viime viikkojen aikana. Energiamaksut ovat uusissa sähkösopimuksissa moninkertaistuneet verrattuna vuoden takaiseen.

Pörssisähkön hinnat ovat myös kivunneet ennätyslukemiin.

Sähköä kannattaa yrittää säästää monin eri tavoin. Pienellä vaivalla voi yltää jopa varsin mojoviin summiin. Keräsimme tähän blogipostaukseen muutamia pieniä vinkkejä, joilla voit vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan.Vesikalusteet kuntoon

Sammuta käyttämättömät sähkölaitteet

Sammuta valaisimet ja sähkölaitteet, joita et käytä. Etenkin keittiöstä löytyy laitteita, joita tulee käytettyä harvemmin – näiden laitteiden johdot voi nykäistä käytön jälkeen kokonaan pois seinästä.

Myös lattialämmitykseen kannattaa kiinnittää huomiota. Lattialämmitys on melkoinen energiasyöppö ollessaan täydellä teholla. Kokeile olisiko lattialämmitystä mahdollista laskea muutaman pykälän verran.

Kodin sähkölaitteet syyniin

Vanhat sähkölaitteet vievät huomattavasti enemmän energiaa kuin uudet. Energiatehokkailla kodinkoneilla ja niiden järkevällä käytöllä on merkityksensä sähkölaskuun.

Nyt on myös hyvä aika tehdä pakastimen sulatus. Paksu jääkerros pakastimen seinämissä vaikuttaa laitteen toimintaan ja nostaa sähkönkulutusta.

Säädä huonelämpötila oikein

Yhdenkin celsiusasteen lasku huoneistossa pienentää lämmityskuluja jopa viiden prosentin verran. Mieti huoneiden lämpötiloja, esimerkiksi makuuhuoneen lämpötila voi olla oleskelutiloja alhaisempi. Tutkimusten mukaan oleskelutilojen optimaalinen lämpötila on n. 21 astetta

Lomien ajaksi asunnon lämpötilaa voi laskea.

Spa-hetkillä vaikutus laskuun

Kuumat suihkut voivat viedä sähkönkulutuksesta jopa parikymmentä prosenttia. Sulje siis hana saippuoinnin ajaksi ja kiinnitä huomiota suihkuttelujen pituuteen!

Saunahetkien määrää, pituutta ja ajankohtaa kannattaa myös miettiä. Sauna on melkoinen energiasyöppö, joten sitä kannattaa lämmittää harkiten.

Tarkista patterit, ikkunat ja ovet  

Älä peitä patterien termostaattia huonekaluilla tai verhoilla! Peitetty termostaatti ei tunnista huoneen lämpötilaa tarkasti eikä näin ollen säädä venttiiliä oikein.

Ikkunat ja ovet kannattaa tiivistää muutaman vuoden välein. Huoneen vetoisuus vähentyy ja mahdollistaa alhaisemman huonelämpötilan. Mikäli kodissasi mietityttää jokin, voit tehdä ilmoituksen tästä.

 

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.