Kuinka ehkäistä viemärin tukkeutumista? Nappaa vinkit talteen!

Tukkeutuuko viemärisi usein? Viemärit ja altaat tukkeutuvat helposti, kun niihin pääsee likaa ja roskia. Keittiön altaan tukkii useimmiten ruoanlaitossa käytetyt öljyt ja rasvat. WC-pöntön taas tukkii sinne kuulumattomat roskat. Lue vinkit, kuinka ehkäistä viemärin tukkeutumista.

Vältä ruoantähteiden joutumista altaaseen

Ruoanlaitossa altaaseen kulkeutuu paljon ruoantähteitä, jotka aiheuttavat ajan kuluessa tukoksia. Muista siis putsata allas heti, äläkä anna tähteiden valua viemäristöön. Keittiön lavuaariin voi hommata roskasiivilän, joka estää enimpien tähteiden viemäriin pääsyn. Myös rasvojen ja öljyjen kaatamista altaaseen kannattaa välttää. Pääset linkin kautta lukemaan vinkit öljyjen ja rasvojen oikeaan kierrätystapaan. 

Vältä hiusten joutumista suihkun lattiakaivoon

Hiustenpesun yhteydessä irtoaa paljon hiuksia, jotka valuvat veden mukana viemäriin. Ajan myötä ne alkavat aiheuttaa tukoksia, jotka erittävät pahaa hajua. Suihkun lattiakaivosta kannattaa säännöllisin väliajoin putsata enimpiä hiuksia, jotta isoa tukosta ei pääse tulemaan. Hengarin koukkupää on kätevä tähän hommaan. Lattiakaivoon on myös olemassa ritilä, joka estää viemärin tukkeutumista.

Älä huuhtele vessanpöntöstä sinne kuulumatonta

Vessanpöntön tukkii useimmiten sinne kuulumattomat roskat, kuten vessapaperihylsyt ja käsipaperi. Vessanpönttöön ei kannata heittää mitään sinne kuulumatonta. Vessaan on hyvä hommata roskis, jotta vältetään heittämästä pönttöön mitään ylimääräistä.

Jos viemärisi kuitenkin tukkeutuu, voit ottaa yhteyttä yhtiösi kiinteistöhuoltoon. Tukkeutuneen altaan, kylpyhuoneen lavuaarin ja suihkun lattiakaivon avaamisen hoitaa taloyhtiö. Tästä linkistä pääset tekemään vikailmoituksen.

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.