Asunnon lämmittäminen syksyisin

Lämpimien kesäkelien jälkeen syksyn saapuessa voi asuinhuoneisto tuntua hetkellisesti hyvin viileältä. Pattereita tai lattialämmitystä ei kuitenkaan kannata vääntää täysille, vaan asuinhuoneisto lämmittäminen kannattaa aloittaa portaittain. 

Tässä artikkelissa käymme läpi huomioita asunnon lämmittämiseen!

 

Seuraan asunnon huoneilman lämpötilaa

Lämmittäessäsi asuntoa on hyvä tarkkailla huoneilman lämpötilaa. Asuinhuoneiston optimilämpötila on noin 21°C, jolloin asuminen on miellyttävää. Lämpötilan noustessa liian lämpimäksi muuttuu myös huoneiston asumisviihtyvyys. Huomioithan myös, että yhden asteen huoneilman pudotuksella voit säästää jopa 5% lämmityskuluissa. 

 

Tarkista pattereiden toimivuus

Jos asuinhuoneistossa on vesikiertoisia pattereita, kannattaa ne tarkistuttaa ennen lämmistyskauden aloittamista. Jos vesikiertoisen patterin alaosa on jatkuvasti lämmin ja yläosa kylmä on patterissa ilmaa. Tällaista ongelmaa ei kannata yrittää korjata itse, vaan ota yhteyttä taloyhtiöön ongelman ratkaisemiseksi. Älä myöskään peitä termostaatilla varustettua patteria huonekaluilla, verhoilla tms. Huoneilman tulee päästä termostaatin ympärille, jotta lämpötilan säätö onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla.⁠

 

Vikatilanteissa ole yhteydessä isännöitsijätoimistoon

Jos asuinhuoneistossa ilmenee ongelmia lämmittämisen kanssa, ole suoraan yhteyksissä taloyhtiösi isännöitsijätoimistoon vianmäärittämiseksi. 

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.