Vinkkejä asunnon viilentämiseen kuumana kesäpäivänä

Kesän kuumuus voi tehdä asunnosta tukalan kuuman. Vaikka asunnon viilentäminen voi tuntua haasteelliselta, on olemassa keinoja, joilla voit pitää kotisi miellyttävän viileänä. Tässä muutamia tehokkaita vinkkejä.

Pidä ovet ja ikkunat suljettuina päivän kuumimpina aikoina

Kesällä moni ajattelee, että ikkunoiden avaaminen tuo helpotusta kuumuuteen. Todellisuudessa, kun ulkolämpötila on korkeimmillaan, ikkunoiden avaaminen voi tehdä asunnosta entistä kuumemman. Pidä siis ovet ja ikkunat kiinni päivän kuumimpina hetkinä. Kun ilta viilenee, voit avata ikkunoita, mutta muista avata ne varjon puolelta, jotta vältät suoran auringonpaisteen.

Käytä verhoja ja sälekaihtimia

Aurinko lämmittää huonetta eniten ikkunoiden kautta. Voit estää auringon lämmön pääsyn sisälle sulkemalla sälekaihtimet ja verhot. Sälekaihtimet kannattaa säätää siten, että niiden kupera puoli on ulospäin, jolloin ne heijastavat valoa pois huoneesta. Verhotkin auttavat estämään auringonvalon pääsyn sisälle, joten pidä nekin suljettuina.

Vähennä sähkölaitteiden käyttöä

Sähkölaitteet tuottavat lämpöä, joten niiden käyttöä kannattaa rajoittaa kuumina päivinä. Sammuta kaikki tarpeettomat sähkölaitteet ja vältä erityisesti uunin ja saunan käyttöä, sillä ne voivat nostaa asunnon lämpötilaa merkittävästi. Myös kuivausrummun käyttöä kannattaa välttää – ripusta pyykit mieluummin kuivumaan telineelle.

Tuuletin oikeaan paikkaan

Tuuletin on tehokas apuväline, kunhan sitä käytetään oikein. Illalla, kun ulkona on viileämpää, aseta tuuletin ikkunan eteen niin, että se puhaltaa lämmintä ilmaa ulos ja tuo viileämpää ilmaa sisään. Tämä auttaa vaihtamaan huoneen ilmaa ja viilentämään tilaa.

Näillä keinoilla voit pitää kotisi viileänä ja viihtyisänä läpi kuuman kesän.

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.