Taloyhtiön yhtiökokous, mikä se on?

Miksi yhtiökokoukseen kannattaa osallistua?

Kokouksessa päätetään taloyhtiötä koskevista asioista. Parhaiten taloyhtiön asioihin pääsee vaikuttamaan osallistumalla yhtiökokouksiin. Näissä kokouksissa käsitellään muun muassa, miten taloyhtiön omaisuutta hoidetaan ja mihin varoja käytetään. Yhtiökokouksessa valitaan taloyhtiölle hallitus.

Yhtiökokouksissa osakkaan on mahdollista päästä vaikuttamaan asumiskustannuksiin. Kokouksissa käsitellään asioita, joihin taloyhtiön varoja
käytetään. Tämä on suoraan vaikutuksessa siihen, kuinka paljon yhtiövastiketta osakas joutuu maksamaan. Yhtiökokouksen päätökset vaikuttavat näin myös asuntojen arvojen kehittymiseen.

Taloyhtiön yhtiökokouksessa käsiteltäviä asioita voivat olla
esimerkiksi:

  • Taloutta koskevat asiat ja päätökset
  • Vastikkeiden määritys sekä vesi- ja muiden maksujen suuruus
  • Tilinpäätös ja sen vahvistaminen
  • Selvitys kunnossapitotarpeesta
  • Tehdyt kunnossapito- ja muutostyötarkastukset

Hallitusten jäsenten palkkiot sekä valinnat Taloyhtiön yhtiökokous pidetään aina kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Yhtiökokous voi määrätä useampia yhtiökokouksia vuoden aikana sekä järjestää niitä ylimääräisinä aina tarpeen mukaan.

Kenellä on lupa osallistua yhtiökokoukseen?

Jokainen hallituksen osakas saa osallistua yhtiökokoukseen ja päätöksentekoon. Osakkaan tulee olla merkittynä osakasluetteloon, tai hänen
on osoitettava yhtiökokouksessa omistusoikeutensa. Yhtiökokoukseen saavat osallistua lisäksi isännöitsijä ja hallituksen jäsenet.

Yli viiden asunnon yhtiössä vuokralainen saa osallistua yhtiökokoukseen silloin, kun käsitellään asioita, joilla on merkittävä vaikutus hänen kotinsa tai taloyhtiön yhteisten tilojen käyttöön. Vuokralaisella on oikeus äänestää yhtiökokouksessa, mikäli hän edustaa yhtiökokouksessa vuokranantajaansa.

Lisää yhtiökokouksen järjestämisestä voit lukea Isännöintiliiton sivuilta TÄSTÄ LINKISTÄ.

Yhtiökokouksen järjestäminen

Huolettaako yhtiökokousten järjestäminen? Olemme apuna mielellämme ja avustamme isännöitsijätoimistona muun muassa kokousjärjestelyissä, kutsuissa, asioiden valmistelussa, asiakirjoissa, pöytäkirjoissa sekä tarvittaessa päätöksistä tiedottamisissa. Lisää näistä voit lukea sivuiltamme, jonne voit
siirtyä TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.