Tänään vietetään 112-päivää!

112-päivän tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomiota entistä enemmän arjen turvallisuuteen. Jokainen meistä voi parantaa oman ja läheistensä turvallisuutta kiinnittämällä huomiota arjen pieniin tekoihin ja valintoihin.

Kodin vaaranpaikat

Arjen hulinassa tavara- ja vaatekasoja kerääntyy mitä erikoisempiin paikkoihin. Kiinnitä huomiota eteiseen ja kulkuväylöihin, jotta ne pysyvät esteettöminä. Taloyhtiön rappukäytävät on myös pidettävä siisteinä ylimääräisistä tavaroista. Hätätapauksen sattuessa esteetön kulku on ensiarvoisen tärkeää.

Astia- sekä pyykinpesukonetta tulee valvoa aina käytettäessä. Vesivahingon sattuessa vauriot voivat olla mittavia niin yksityisessä asunnossa kuin pahimmassa tapauksessa koko taloyhtiössäkin. Ohjetta ei kuitenkaan tarvitse ottaa sanatarkasti eikä pesukoneen edessä tarvitse istua vahtimassa. Vahingon sattuessa on pystyttävä toimimaan nopeasti, joten kotiovea pidemmälle ei kannata kotoa poistua.

Saunasta löytyy monta kodin vaaran paikkaa. Komean talvipäivän jälkeen voi tuntua hyvältä idealta laittaa vaatteet lämpimään saunaan kuivumaan, mutta näin ei tulisi toimia. Kiuas on erittäin vaarallinen, jos sen päälle putoaa tai sen välittömässä läheisyydessä on syttyvää materiaalia. Saunassa tulisi myös tarkistaa kaiteiden ja portaiden kunto, sekä varmistaa niiden tukevuus. Kiukaasta on napsautettava virta pois heti löylyttelyn jälkeen.

Voit käydä läpi kodin turvallisuuden tarkistuslistan tästä.

Pienet teot – suuret vaikutukset

Pienillä teoilla parannat niin oman kuin läheistesi turvallisuutta. Oman kodin turvallisuutta voi parantaa helposti huolehtimalla palohälyttimien pattereiden vaihdosta ja siitä, että hälytin on toiminnassa koko ajan.

Hyvä ulkovalaistus on ensiarvoisen tärkeää. Hyvällä ulkovalaistuksella varmistetaan riittävä valomäärä kulkureiteille, portaille ja sisäänkäynnille. Hyvä ulkovalaistus tuo pihapiirin turvallisuuden lisäksi turvallisuudentunnetta talon asukkaille.

Pihapiiri vaatii myös muitakin arjen pieniä tekoja. Talvella tarvittavien lumien poisto pihatieltä sekä hiekotus. Lumet tulee myös pudottaa katolta ammattimaisesti, turvallisesti ja ajoissa. Vahingon sattuessa selkeä talonumerointi helpottaa hälytysajoneuvon saapumista paikalle.

Mikäli kodissasi jokin asia mietityttää tai hana vuotaa, voit tehdä vikailmoituksen Tuiran Isännöinnille tästä.

Tuiran Isännöinti

Tuiran Isännöitsijätoimisto on perustettu vuonna 1979 ja olemme keskittyneet Oulun alueella sijaitsevien taloyhtiöiden isännöintiin. Kokenut ja ystävällinen henkilökuntamme tarjoaa apua kaikkiin asumiseen liittyvissä asioissa ja pitää yllä kiinteistösi arvoa. Yrityksemme toiminta perustuu laadukkaaseen ja asiantuntevaan palveluun sekä vankkaan kokemukseen isännöinnistä.